Kremasta tjestenina sa špinatom

Kremasta tjestenina sa špinatom

Kremasta tjestenina sa špinatom
  • Objavljeno: Petak, 19.02.2016.
  • Broj pregleda: 2.317
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Špinat je jako dobar izvor cinka.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g tjestenine
  • 150g nasjeckanog špinata
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice krem sira
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1 žličica crvene paprike

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. Ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane. U lonac s vodom u kojoj se kuhala tjestenina dodajte špinat, poklopite i pustite da stoji nekoliko minuta.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte piletinu i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte sir i vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte preostale sastojke i tjesteninu, promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti