Tjestenina s limunom i bademima
Lagana, ukusna, a zasitna.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g tjestenine po izboru
- 1/4 šalice narezanih badema
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- naribana korica i sok od 1 limuna
- sol
- papar
- 1/4 šalice parmezana
Priprema
Kuhajte tjestenine al dente prema uputama navedenim na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite sa strane.
Kuhajte 1/4 šalice vode, vrhnje za kuhanje, sok od naranče i koricu. Kada prokuha, smanjite toplinu i umiješajte kuhanu tjesteninu. Kuhajte oko 1 minutu, a zatim uklonite s vatre i umiješajte parmezan i bademe. Začinite po želji i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom i rukolom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i bademima35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s narančom, bademima i parmezanom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti