Tjestenina s narančom, bademima i parmezanom

Ukusna, zdrava i hranjiva.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g tjestenine po izboru
- 1/4 šalice narezanih badema
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- naribana korica 1 naranče
- sok 1 naranče
- sol
- papar
- 1/4 šalice parmezana
Priprema
Kuhajte tjestenine al dente prema uputama navedenim na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite sa strane.
Kuhajte 1/4 šalice vode, vrhnje za kuhanje, sok od naranče i koricu. Kada prokuha, smanjite toplinu i umiješajte kuhanu tjesteninu. Kuhajte oko 1 minutu, a zatim uklonite s vatre i umiješajte parmezan i bademe. Začinite po želji i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i bademima35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom i bademima30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s umakom od bundeve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345