Tjestenina s patlidžanima, bosiljkom i rajčicama

Patlidžan je odličan izvor dijetalnih vlakana, radi čega ga često uvrštavamo u jelovnik tijekom procesa mršavljenja!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani patlidžan
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 šalice nasjeckane rajčice
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 šalica nasjeckanog bosiljka
- 250g tjestenine
- sol
- papar
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
- Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute.
- Dodajte patlidžan i dinstajte 5 do 10 minuta.
- Smanjite vatru, dodajte preostale sastojke i kuhajte, povremeno miješajući oko 5 minuta.
- Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345