Tjestenina s piletinom i sezamom

Jednostavna za pripremu, ukusna i sočna.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/3 šalice sezamovog ulja
- 1/2 šalice rižinog octa
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice vode
- 3 žlice sezamovih sjemenki
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500g nasjeckane piletine
- 2 nasjeckana krastavca
- 9 naribanih mrkvi
- 300g tjestenine
Priprema
U blender stavite sezamovo ulje, rižin ocat, češnjak, đumbir, sol, maslac od kikirikija i vodu. Dobro izmiješajte i dodajte sezamove sjemenke.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu, sol i papar i pecite dok piletian ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte 1/3 pripremljenog umaka i kuhajte 2 do 3 minute. Uklonite tavu s vatre i pustite da stoji sa strane.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte ju u piletinu. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i gljivama20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345