Tjestenina sa šampinjonima i prokulicama
    Šampinjoni su dobar izvor vitamina D.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 350g tjestenine
 - 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 - 1 nasjeckana glavica luka
 - 250g nasjeckanih šampinjona
 - 250g prokulica
 - sol
 - papar
 - 3 nasjeckana češnja češnjaka
 - 1 šalica povrtnog temeljca
 - 1 žlica maslaca
 - sok i naribana korica od 1 limuna
 
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte dok 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte šampinjone i dinstajte 3 minute. Dodajte prokulice, posolite i popaprite i kuhajte 6 do 8 minuta. Dodajte temeljac i kuhajte 3 do 4 minuta.
Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
 - 
                Jela od tjestenineKremasta tjestenina od šampinjona i češnjaka35 min12345
 - 
                Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom40 min12345
 - 
                Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i špinatom35 min12345
 - 
                Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i brokulom35 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345