Zapečena tjestenina s piletinom

Ukusna i zasitna kombinacija mesa, tjestenine i povrća
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g tjestenine
- 200g narezane brokule
- 2 žlice maslinovog ulja
- 350 g tanko narezanih pilećih prsa
- 175g gljiva izrezanih na četvrtine
- 4 žlice umaka od rajčice
- 80g sira
- 284ml vrhnja za kuhanje
- sitno narezan mladi luk
- 85g naribanog cheddara
- 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Kuhajte tjesteninu i dodajte brokulu. Kuhajte 5 minuta i ocijedite.
Zagrijte ulje i dodajte piletinu. Kada piletina dobije boju, dodajte gljive i kuhajte 1 minutu. Zatim umiješajte rajčicu, sir i vrhnje. Lagano kuhajte, miješajući, dok se sir ne istopi. Dodajte sol i papar.
Prelijte umak preko tjestenine, izmiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.
Pomiješajte mladi luk, cheddar i češnjak. Pospite preko tjestenine i pecite 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s pancetom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345