Filet morskog lista sa začinskim biljem

Začinite list dodatnim biljem
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g očišćenog morskog lista
- sok od jednog limuna
- svježi origano, matičnjak, peršin i komorač (3 žlice)
- 1 žlica maslaca
- 1 kom. lukovice komorača
- 0,5 dl bijelog vina
- 1 dl ribljeg temeljca
- 0,5 dl vrhnja za kuhanje
- 2 kisele jabuke
Priprema
Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.
Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar. Paralelno oprane crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta. U njih uložiti riblji filet i položiti na toplom tanjuru sa svitkom od špinat.
Izvor:
dijabetes-osijek.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
Jela za dijabetičareMajoneza za dijabetičare45 min12345
-
Jela za dijabetičareMarinirani losos na tavi30 min12345
-
Jela za dijabetičareKrem juha od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičare
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345