Panna Cotta s umakom od malina

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 omotnica želatine (2 1 / 2 žličice)
- 1 / 4 šalice hladne vode
- 2 šalice mlijeka s manje masnoće (2%)
- 3 žlice šećera
- 1 / 8 čajne žličice soli
- nekoliko kapi ekstrakta badema
- 1 šalica smrznutih malina
- 2 žlice soka od naranče
- 1 žlica šećera
- 1 / 4 žličice kukuruznog škroba
- 1 / 4 žličice vanilije
Priprema
Panna cotta
Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.
Umak
Pomiješajte maline, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.
Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.
Panna cotta je tradicionalni talijanski desert nastao u regiji Pijemont, a naziv na talijanskom znači 'kuhano vrhnje'. Najčešće se poslužuje uz preljev s aromom kave, vanilije ili različitog voća.
Probajte i ovo:

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiVoćne kocke12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345