Panna Cotta s umakom od malina
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 omotnica želatine (2 1 / 2 žličice)
- 1 / 4 šalice hladne vode
- 2 šalice mlijeka s manje masnoće (2%)
- 3 žlice šećera
- 1 / 8 čajne žličice soli
- nekoliko kapi ekstrakta badema
- 1 šalica smrznutih malina
- 2 žlice soka od naranče
- 1 žlica šećera
- 1 / 4 žličice kukuruznog škroba
- 1 / 4 žličice vanilije
Priprema
Panna cotta
Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.
Umak
Pomiješajte maline, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.
Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.
Panna cotta je tradicionalni talijanski desert nastao u regiji Pijemont, a naziv na talijanskom znači 'kuhano vrhnje'. Najčešće se poslužuje uz preljev s aromom kave, vanilije ili različitog voća.
Probajte i ovo:
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiVoćne kocke12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
-
DesertiDesert u čaši s bobičastim voćem i granolom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti