Panna Cotta s umakom od borovnica

Panna Cotta s umakom od borovnica

Panna Cotta s umakom od borovnica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 15.634
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i osvježavajući desert!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 168 kcal / 702,91 kJ

Sastojci

  • 1 omotnica želatine (2 1 / 2 žličice)
  • 1 / 4 šalice hladne vode
  • 2 šalice mlijeka s manje masnoće (2%)
  • 3 žlice šećera
  • 1 / 8 čajne žličice soli
  • nekoliko kapi ekstrakta badema
  • 1 šalica smrznutih borovnica
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica šećera
  • 1 / 4 žličice kukuruznog škroba
  • 1 / 4 žličice vanilije

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 168
  • Ukupno masti 3g
  • Zasićene masti 2g
  • Mononezasićene masti 1g
  • Kolesterol 10mg
  • Natrij 137mg
  • Ugljikohidrati 25g
  • Ukupnih šećera 23g
  • Vlakna 1g
  • Proteini 10g

Priprema

Panna cotta

Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.

Umak

Pomiješajte borovnice, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.

Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti