Francuska proljetna juha

Juha puna proljetnog povrća.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice maslaca
- 450g nasjeckanog poriluka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2l vode
- 200g špinata
- 3 nasjeckana krumpira
- 2 nasjeckane mrkve
- 1 svežanj nasjeckanih šparoga
- 1/3 šalice riže
- 1 žličica soli
- 250ml kiselog vrhnja
Priprema
U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte poriluk i luk i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte vodu, krumpir, šparoge, mrkvu i rižu. Posolite, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta, dok povrće ne omekša.
Dodajte špinat, kiselo vrhnje, kuhajte oko 5 minuta i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345