Hladna juha od krastavaca
 
    Odlično osvježenje za vruće dane.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 40 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 luk, narezani
- 50 g maslaca
- 550 g krastavaca, narezanog
- 1,8 l povrtnog temeljca
- 2 velike žlice narezanog, svježeg peršina
- Iscijeđeni sok od polovice limuna
- 600 ml vrhnja
- sol
- crni papar
Priprema
- U velikoj tavi dinstajte luk na maslacu sve dok ne bude mekan i proziran.
- Dodajte krastavce i nastavite kuhati kroz slijedećih 5 minuta na laganoj vatri.
- Dodajte temeljac i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, dodajte sol i papar i kuhajte na 5 minuta.
- Dodajte peršin i limunov sok te nastavite kuhati kroz daljnjih 5 minuta.
- Pomoću štapnog miksera smiksajte juhu.
- Ostavite juhu da se malo ohladi, a zatim ju stavite u hladnjak.
- Kada je spremna za poslužiti, umutite jedno vrhnje u juhu.
- Poslužite ohlađeno.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
- 
                JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
- 
                Juhe
- 
                JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
- 
                JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    