Juha od badema

Osvježavajuća juha za četiri osobe
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 225 g blanširanih badema, mljevenih
- 3 žumanjka, tvrdo kuhana
- 1,2 l pilećeg temeljca
- 25 g maslaca
- 25 g brašna
- 125 ml vrhnja
- sol i crni papar
Priprema
Koristite mužar i tučak kako bi usitnili bademe te ih pomiješajte u smjesu sa žumanjcima i jednom žlicom temeljca. Stavite sve na stranu.
Napravite beurre manié miješajući maslac i brašno u smjesu koristeći se vilicom. Ostatak temeljca pustite da prokuha u loncu i zatim dodajte smjesu u obliku knedlica. Miješajte energično nakon svakog dodavanja. Dodajte svemu i bademovu smjesu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
Procijedite juhu u čisti lonac. Dodajte vrhnje, sol i papar. Lagano zagrijte i tako poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha Acquacotta1 h12345
-
JuheJuha od cvjetače i badema30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345