Toskanska juha Acquacotta
Ova tradicionalna toskanska juha poslužuje se uz jaje.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 239 kcal / 999,98 kJ
Sastojci
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 nasjeckana celera
- 2 nasjeckane mrkve
- 1 sitno nasjeckani luk
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 2 žličice majčine dušice
- 50g sušenih vrganja
- 225 g nasjeckane rajčice
- 850ml pilećeg temeljca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 3 kriške usitnjenog prepečenog kruha
- 6 poširanih jaja
Priprema
Na maslinovom ulju 10 do 15 minuta dinstajte celer, mrkvu, luk, češnjak i majčinu dušicu.
U međuvremenu, potopite vrganje u toplu vodu na 15 minuta da omekšaju. Ocijedite gljive i grubo ih nasjeckajte. Dodajte u pirjano povrće zajedno s tekućinom u kojoj su se namakale i kuhajte 5 minuta.
Umiješajte rajčice i kuhajte oko 10 minuta, a zatim dodajte temeljac i pustite da kuha. Dodajte peršin i malo začina, i umiješajte prepečeni kruh. Podijelite juhu u tanjure i u svaku ubacite poširano jaje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od brokule i sira za mršavljenje30 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheGoveđa ljetna juha1 h12345
-
JuheTalijanska juha od povrća1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti