Juha od bundeve i bosiljka
 
    Lagana, ukusna i kremasta.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 3 šalice nasjeckane bundeve
- 5 šalica povrtnog temeljca
- 1.5 šalica listova bosiljka sol papar
Priprema
Zagrijte 2 žlice ulja u loncu. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte bundevu i temeljac, pustite da proključa i kuhajte 15 do 20 minuta.
Uklonite s vatre i dodajte bosiljak. Stavite juhu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Posolite i popaprite po želji, dodajte preostali dio maslinovog ulja i još jednom izmiksajte.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
- 
                JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
- 
                Juhe
- 
                JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
- 
                JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    