Juha od bundeve i krušaka sa curryjem
Juha od bundeve i krušaka pravi je gurmanski specijalitet.
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 167 kcal / 698,73 kJ
Sastojci
- 1 muškatna tikva
- 2 žlice biljnog maslaca
- 1 glavica narezanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žličice mljevenog svježeg đumbira
- 1 žlica curryja u prahu
- 1 žličica soli
- 4 šalice pilećeg temeljca
- 2 zrele narezane kruške
- 1/2 šalice slatkog vrhnja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Tikvu izrežite po dužini i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta i odvojite pulpu od kore.
Rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk, češnjak, đumbir, curry i sol. Pirjajte oko 10 minuta. Dodajte pileći temeljac i pustite da prokuha. Umiješajte kruške i tikvu, te pirjajte oko 30 minuta.
Juhu dobro izmiješajte u blenderu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od jabuke i bundeve30 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheNarančasta juha izvrsnog okusa30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti