Juha od celera i mrkve
    Hrskave stabljike celer čine popularnim niskokaloričnim zalogajem, a može pružiti niz zdravstvenih prednosti. Ako ga ne volite sirovog, probajte ga u kremastoj, okrepljujućoj i ukusnoj juhi od celera.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 25 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 300g nasjeckanog celera
 - 500g nasjeckane mrkve
 - 1l povrtnog temeljca
 - sol
 - papar
 - 2 žlice maslinovog ulja
 - 1/2 žličice kurkume
 - 1/4 žličice ružmarina
 
Priprema
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte povrće i vodu. Kuhajte oko 15 minuta. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Stavite smjesu u blender i miksajte dok ne postane kompaktna. Podgrijte i poslužite.
Celer sadrži visoku razinu nekoliko vrsta antioksidanata, uključujući flavonoide. Oni se bore protiv slobodnih radikala kako bi ograničili oksidativni stres i mogli bi igrati ulogu u smanjenju rizika od raka. Dobar izvor vitamina A, C, K, kalija i folata.
Vezani sadržaj:
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
 - 
                JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
 - 
                JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
 - 
                JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
 - 
                JuheGusta juha od povrća30 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345