Juha od kelja, jabuka i oraha

Obogatite juhu od kelja slatkom jabukom i orasima.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 403 kcal / 1.686,15 kJ
Sastojci
- 8 nasjeckanih oraha
- 1 glavica sitno nasjeckanog luka
- 2 grubo naribane mrkve
- 2 oguljene i nasjeckane crvene jabuke
- 1 žlica jabučnog octa
- 500ml povrtnog temeljca
- 200g grubo nasjeckanog kelja
- 20g čipsa od jabuke
Priprema
Prepržite orahe 2 do 3 minute u suhoj tavi, a potom ih maknite s topline i pustite da se ohlade.
Luk, mrkvu, jabuke, ocat i temeljac zagrijte na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Na kraju dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.
Juhu stavite u blender ili uz pomoć štapnog miksera dobro usitnite. Ulijte juhu u tanjur i pospite tostiranim orasima i čipsom od jabuke.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheJuha od batata, mrkve, jabuke i crvene leće1:10h12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345