Juha od leće, slanutka i čilija

Ugrijte se ukusnom i zdravom juhom.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sjemenki kumina
- 1/2 žličice čilija
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 140g leće
- 850ml povrtnog temeljca ili vode
- 400g nasjeckane rajčice
- 200g slanutka
- 1 žlica korijandra
- 4 žlice kiselog vrhnja
Priprema
Zagrijte lonac i pržite sjemenke kumina i čili bez ulja oko 1 minutu, dok sjemenke ne počnu pucketati. Dodajte ulje i luk, kuhajte oko 5 minuta. dodajte leće, temeljac i rajčice i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta, dok leća ne omekani.
Pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiksajte. Vratite ju u lonac, dodajte slanutak i korijandar. Kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući. Juhu poslužite na tanjure i na svaki stavite 1 žlicu kiselog vrhnja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345