Juha od tikvica i bosiljka

Juha od tikvica i bosiljka

Juha od tikvica i bosiljka
  • Objavljeno: Srijeda, 16.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta, lagana i osvježavajuća.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckane tikvice srednje veličine
  • 5 šalica povrtnog temeljca
  • 1.5 šalica listova bosiljka
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte 2 žlice ulja u loncu. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte tikvice i temeljac, pustite da proključa i kuhajte 15 do 20 minuta.

Uklonite s vatre i dodajte bosiljak. Stavite juhu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Posolite i popaprite po želji, dodajte preostali dio maslinovog ulja i još jednom izmiksajte. Juhu možete poslužiti hladnu ili toplu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti