Krem juha od karfiola

Ukusna juha koja će vas zasititi i okrijepiti.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 glava karfiola
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 srednja glavica luka izrezana na kockice
- 2 komada celera izrezana na kockice
- 3 1/2 šalice povrtne juhe
- 2 žličice nasjeckane svježe majčine dušice
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Izrežite karfiol, pospite češnjak i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte i začinite solju i paprom. Stavite na veliki lim za pečenje u jednom sloju. Pecite oko 20 do 30 minuta.
Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i celer. Pržite dok ne omekšaju, oko 5 do 7 minuta. Dodajte pečeni karfiol, povrtnu juhu, majčinu dušicu i ružmarin. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte 25 minuta.
Štapnim mikserom usitnite sadržaj juhe. Dodajte cheddar i miješajte dok se ne rastopi. Začinite solju i paprom. Poslužite toplo uz komadiće dvopeka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345