Krem juha od šparoga i poriluka

Krem juha od šparoga i poriluka

Krem juha od šparoga i poriluka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.317
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Krem juhica, lijepa ne samo za nepce.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 300 g poriluka (samo bijeli dio), narezanog
  • 50 g maslaca ili margarina
  • 1000 ml pilećeg temeljca
  • 700 g svježih šparoga, obrubljenih i narezanih na sitne komade
  • 300 g krumpira, narezanih na kockice
  • 0,3 g bijelog papra
  • 120 ml mlijeka
  • 4 g svježeg peršina, mljevenog

Priprema

U velikoj tavi zdinstajte poriluk na maslacu. Dodajte temeljac, šparoge, krumpir i papar. Dovedite do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte na 10 minuta ili dok povrće ne bude mekano.

Zatim s blenderom smiksajte juhu dok ne postane kašasta. Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se skroz ne zagrije.

Pospite s peršinom i poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti