Ljetna povrtna juha

Ljetna povrtna juha

Ljetna povrtna juha
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Juha bi se trebala naći na našem jelovniku dva puta tjedno.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • 2 šalice naribane muškatne bundeve
  • 2 šalice nasjeckanih tikvica
  • 2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 2 žličice origana
  • 2 šake skuhanog slanutka
  • 1/4 šalice crnog vina
  • 5 šalica povrtnog temeljca
  • 1/4 šalice zelenih maslina
  • sol
  • papar

Priprema

U velikom loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i luk i pirjajte 2 do 3 minute. Dodajte bundevu, tikvice i cherry rajčice. Kuhajte, povremeno miješajući, 3 do 4 minute.

Dodajte začine i promiješajte. Dodajte slanutak, crveno vino, masline i temeljac. Kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite vatru i kuhajte još 10 do 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti