Ljuti gazpacho
Gazpacho je španjolska hladna juha od rajčica s povrćem.
Vrijeme pripreme: 2:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 do 8 nasjeckanih rajčica
- 1/2 nasjeckanog krastavca bez koštica
- 1 nasjeckana zelena paprika
- 2 nasjeckane čili papričice bez sjemenki
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/3 šalice nasjeckanog peršina
- 2 žlice vinskog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
Trećinu povrća (rajčicu, krastavce i papriku) stavite u blender. Dodajte češnjak, papričice, vinski ocat, maslinovo ulje, prstohvat soli i papra. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Ulijte smjesu u staklenu zdjelu. Dodajte sok od limuna, preostalo sjeckano povrće i začinite po želji. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Prije posluživanja ukrasite peršinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti