Pileći ujušak

Jedan od klasika među juhama
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- piletina (bijelo meso bez kože)
- mrkva
- celer
- peršin
- korijen
- jaja
- brašno glatko ili gustin
- pšenična krupica
- ulje
Priprema:
Piletini odvojite kožu i izrežite je na kockice. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Dodajte piletinu i nastavite pirjati. Kada meso omekša dodajte još vode, a prethodno napravljenu smjesu za noklice (od jaja, brašna i pšenične krupice) dodajte u ujušak. Pustite sve zajedno da lagano kuha, dok noklice ne budu kuhane. Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Izvor:
plivazdravlje.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od piletine, kukuruza i avokada35 min12345
-
JuheVarivo od cvjetače i piletine35 min12345
-
JuheTajlandska juha od piletine i gljiva15 min12345
-
JuhePileća juha s limunom35 min12345
-
JuheJuha od piletine i đumbira50 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345