Proljetna juha od koprive
Kopriva je jako dobar izvor željeza.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 nasjeckane stabljike celera
- 2 oguljena i nasjeckana krumpira
- 4 šalice koprive
- 1l povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk, češnjak i celer i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte krumpire i temeljac. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpiri ne omekšaju.
Dodajte koprivu i nastavite kuhati oko 2 minute. Smjesu izmiješajte pomoću štapnog miksera ili u blenderu. Vratite u lonac, nastavite kuhati 5 minuta i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti