Začinjena juha od leće
Neizostavan jesenski recept koji će ojačati imunitet.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 velike konzerve leće (800 g)
- 400 g sjeckane rajčice
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 mrkva narezana na kolutiće
- 1 nasjeckana stabljika celera
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 2 žličice kumina
- 2 žličice korijandera
- 2 žličice đumbira
Priprema začinjene juhe od leće
- U loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte oko 4 minute.
- Zatim dodajte češnjak, rajčicu i začine te kuhajte uz miješanje.
- Nakon 3 minute dodajte leću i temeljac.
- Kada prokuha smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheJuha od kurkume i mrkve10 min12345
-
JuheJuha od mrkve i kurkume45 min12345
-
JuheJuha od mrkve i leće25 min12345
-
JuheJuha od mrkve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti