Kruh od banane i orašastih plodova

Kruh od banane i orašastih plodova

Kruh od banane i orašastih plodova
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slatki kruh s preljevom od meda.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 180g brašna
  • ½ šalice zobenog brašna
  • 100g smeđeg šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ žličice cimeta
  • 80 ml ​​maslinovog ulja
  • 2 žlice lanenih sjemenki + 6 žlica vode
  • 340 g pirea od banana (3-4 banane)
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 1 žlica octa
  • Preljev

  • 2 žlice valjane zobi
  • 2 žlice nasjeckanih badema
  • 2 žlice nasjeckanih oraha
  • 1 žlica sjemenki bundeve
  • 1 žlica meda

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 10 x 24 cm.

Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i sol.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, lanene sjemenke, jaja, banane, mlijeko i ocat. Ulijte mokre sastojke u mješavinu brašna i dobro izmiješajte.

Pomiješajte sastojke za preljev.

Stavite tijesto u kalup za pečenje i premažite preljevom. Pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta prije vađenja iz kalupa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti