Kruh od banane i orašastih plodova
Slatki kruh s preljevom od meda.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 180g brašna
- ½ šalice zobenog brašna
- 100g smeđeg šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- ¼ žličice soli
- ½ žličice cimeta
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 žlice lanenih sjemenki + 6 žlica vode
- 340 g pirea od banana (3-4 banane)
- 60 ml bademovog mlijeka
- 1 žlica octa
-
Preljev
- 2 žlice valjane zobi
- 2 žlice nasjeckanih badema
- 2 žlice nasjeckanih oraha
- 1 žlica sjemenki bundeve
- 1 žlica meda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 10 x 24 cm.
Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i sol.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, lanene sjemenke, jaja, banane, mlijeko i ocat. Ulijte mokre sastojke u mješavinu brašna i dobro izmiješajte.
Pomiješajte sastojke za preljev.
Stavite tijesto u kalup za pečenje i premažite preljevom. Pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta prije vađenja iz kalupa.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti