Kruh od batata
Odličan izvor vlakana.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 sirovi kvasac
- 60ml tople vode
- 3 kuhana batata
- 45ml rastopljenog maslaca
- 250ml mlijeka
- 125ml šećera
- 750ml brašna
- 250ml zobenih mekinja
- 250ml svježeg korijandera
- 5ml soli
Priprema
U velikoj zdjeli omekšajte kvasac u mlakoj vodi. Batat izgniječite i pomiješajte s maslacem. Dodajte mlijeko, korijander, šećer i kvasac. Dobro promiješajte. Dodajte brašno i zobene mekinje. Mijesite tijesto nekoliko minuta.
Stavite u nauljenu zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da stoji na toplom mjestu dok se smjesa ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte kruh i stavite na podmazani lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti