Kruh od limuna i badema

Kruh od limuna i badema

Kruh od limuna i badema
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.05.2016.
  • Broj pregleda: 360
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj kruh možete poslužiti i kao kolač.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 400 kcal / 1.673,60 kJ

Sastojci

  • 175g maslaca
  • 175g šećera
  • 3 jaja
  • naribana korica 1 limuna
  • 200g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50g mljevenih badema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte limunovu koricu. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i bademe. Miješajte dok ne dobijete gusto tijesto.

Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta. Izvadite iz lima za pečenje i ostavite da se ohladi do kraja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti