Medena peciva
 
    Slatka i ukusna peciva koja možete namazati džemom.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 175 ml mlijeka
- 55 g maslaca
- 375 g brašna
- 50 g šećera
- 1 žličica soli
- 2 žličice suhog kvasca
- 2 velika jaja
- Glazura
- 20 g maslaca
- 1 žličica meda
Priprema
Na srednje jakoj vatri kuhajte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Uklonite s topline i pustite da odstoji 5 minuta.
 
 Pomiješajte brašno, šećer, sol i kvasac. Dodajte mlijeko i maslac, i jaja. Miksajte na srednjoj brzini oko 3 minute. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Mijesite tijesto dok ne bude glatko i elastično, oko 5 do 7 minuta. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se digne, oko jedan sat.
 
 Tijesto oblikujte u loptice i stavite u nauljen lim za pečenje. Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da se diže 30 do 45 minuta.
 
 Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite oko 20 do 25 minuta.
 
 Rastopite maslac i med. Kistom namažite peciva kada ih izvadite iz pećnice.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
- 
                Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
- 
                Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
- 
                Kruh i pecivaKruščići3 h12345
- 
                Kruh i pecivaTopla peciva sa sezamom4 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    