Medena peciva

Medena peciva

Medena peciva
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slatka i ukusna peciva koja možete namazati džemom.
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 175 ml mlijeka
  • 55 g maslaca
  • 375 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 2 velika jaja
  • Glazura
  • 20 g maslaca
  • 1 žličica meda

Priprema

Na srednje jakoj vatri kuhajte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Uklonite s topline i pustite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, šećer, sol i kvasac. Dodajte mlijeko i maslac, i jaja. Miksajte na srednjoj brzini oko 3 minute. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Mijesite tijesto dok ne bude glatko i elastično, oko 5 do 7 minuta. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se digne, oko jedan sat.

Tijesto oblikujte u loptice i stavite u nauljen lim za pečenje. Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da se diže 30 do 45 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite oko 20 do 25 minuta.

Rastopite maslac i med. Kistom namažite peciva kada ih izvadite iz pećnice.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti