Pivski kruh

Kruh s blagim okusom piva.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice glatkog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1/4 šalice šećera
- 500ml piva
- 1/2 šalice otopljenog maslaca
- 1 kvasac u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Pomiješajte suhe sastojke. Postupno dolijevajte pivo i mijesite. Smjesu stavite na radnu površinu i prelijte ju maslacem. Mijesite tijesto dok ne postane kompaktno. Pustite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.
Pecite u pećnici 1 sat. Izvadite i pustite da se hladi barem 15 minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Kruh i pecivaŠtruca od starog kruha sa špinatom45 min12345
-
Kruh i pecivaPohani kruh15 min12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345