Slatki kruh od aronije

Namažite krišku kruha omiljenim džemom i uživajte.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice meda
- 2 žlice korice limuna
- 1 jaje
- 1/2 šalice biljnog ulja
- 1 vanilin šećer
- 2 šalice aronije
- 1.5 šalica glatkog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Aroniju operite i posušite papirnatim ručnikom.
U velikoj zdjeli pomiješajte med, limunovu koricu, jaje, ulje i vanilin šećer. Dobro promiješajte. Dodajte aroniju.
U drugu zdjelu pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Pomiješajte suhe sastojke s mokrima i dobro promiješajte. Stavite tijesto u kalup za kruh ili na lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345