Brzinske kozice s medom i češnjakom

Brzinske kozice s medom i češnjakom

Brzinske kozice s medom i češnjakom
  • Objavljeno: Petak, 04.01.2019.
  • Broj pregleda: 504
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za ovaj jednostavni recept potrebno je samo 7 sastojaka stoga je idealan kada trebate predah od mesa i teške hrane ili jednostavno ne želite dugo stajati za štednjakom.
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • očišćeni repovi kozica
  • sjeckani luk
  • sjeckani svježi đumbir
  • protisnuti češnjak ili češnjak u granulama
  • med
  • umak od soje
  • kokosovo ulje
  • nekoliko žlica vode

Priprema

  1. U tavi zagrijte malo kokosovog ulja, te dodajte repove kozica koje ste prethodno oprali i posušili papirnatim ručnikom.
  2. Nakon što kozice postanu ružičaste napravite mjesta u sredini tave tako što ćete kozice pogurati prema rubovima.
  3. U sredini tave kratko popržite sjeckani luk, te dodajte sjeckani đumbir i promiješajte. Nakon toga u sredinu tave dodajte protisnuti češnjak.
  4. Luk, đumbir i češnjak pržite jednu minutu konstantno miješajući.
  5. Pomiješajte med i umak od soje, prelijte preko luka, đumbira i češnjaka te sve pomiješajte
  6. Zatim umak prelijte s nekoliko žlica vode i svemu dodajte kozice, te ostavite da ključa na laganoj vatri još 5 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti