Lignje s domaćom salsom
Ovako pripremljene lignje odličan su izbor za brzinsku večeru
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 kg očišćenih lignji narezanih na kolutiće
- 200 gr sjeckanih rajčica (svježe ili iz konzerve)
- 2 režnja češnjaka
- žlica svježeg sjeckanog peršina
- 2 žlice kapara
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- žlica kokosovog ulja bez mirisa i okusa
- žol i papar
Priprema
- Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.
- Pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sljube i ostavite sa strane.
- U tavici zagrijte kokosovo ulje, dodajte lignje pazeći da ih ravnomjerno rasporedite.
- Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli. Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.
- Nakon što su gotove, lignje zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.
Izvor:
tastingpage.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaJuha od rajčice (Weight Watchers dijeta)40 min12345
-
Niskokalorična jelaRižoto sa slanutkom50 min12345
-
Niskokalorična jelaGrah s mrkvom i rajčicom3 h12345
-
Niskokalorična jelaRecept za zapečene rajčice1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti