Topla salata od kelja i krumpira

Odličan prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 mlada krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica kelja
- sol
- papar
- 250ml kiselog vrhnja
- 120ml vode
- sok od 1 limuna
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Nasjeckajte krumpire, posolite, popaprite i pouljite. Pecite ih oko 30 minuta.
Dok se krumpir peče nasjeckajte kelj. Kada se krumpir ispeče, izvadite ga iz pećnice i u lim za pečenje dodajte kelj. Dobro promiješajte.
Pomiješajte kiselo vrhnje, vodu i jabučni ocat. Prelijte preko krumpira i kelja, dobro promiješajte i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od tune i graha15 min12345
-
SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345