Topla salata od kelja i krumpira
 
    Odličan prilog svakom jelu.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 mlada krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica kelja
- sol
- papar
- 250ml kiselog vrhnja
- 120ml vode
- sok od 1 limuna
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Nasjeckajte krumpire, posolite, popaprite i pouljite. Pecite ih oko 30 minuta.
Dok se krumpir peče nasjeckajte kelj. Kada se krumpir ispeče, izvadite ga iz pećnice i u lim za pečenje dodajte kelj. Dobro promiješajte.
Pomiješajte kiselo vrhnje, vodu i jabučni ocat. Prelijte preko krumpira i kelja, dobro promiješajte i poslužite odmah.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                SalateSalata od kelja i batata45 min12345
- 
                Salate
- 
                SalateSalata od tune i graha15 min12345
- 
                SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
- 
                SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    