Bučnica

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- 1 žlica octa
- malo mlake vode
- sol
…
- 750 g buče
- 750 g svježeg sira
- 3-4 jaja
- 1 dl kiselog vrhnja
- 150 g maslaca
- šećera po želji
Bučnica je savršena - posebno kad je topla - kombinacija tankog tijesta i punjenja od buče, svježeg sira, jaja i vrhnja. Priprema se diljem kontinentalne Hrvatske, a ovoj tradicionalnoj deliciji, mekanoj iznutra i hrskavoj izvana, teško će odoljeti i oni iz drugih područja. Otkrijte recept u originalnom obliku: Bučnica
Priprema
Naribajte buču, posolite i ostavite da odstoji jedan sat. Istisnite svu tekućinu iz buče, pomiješajte sa sirom i vrhnjem, dodajte jaje, dobro izmiješajte i prema ukusu posolite. Tijesto tanko razvucite na stolnjaku, poprskajte rastopljenim maslacem, premažite nadjevom i napravite savijaču. Razrežite štrukle, stavite ih u maslacem premazanu posudu za pečenje i pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
-
Tradicionalna jelaPohani picek1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345