Fiš paprikaš
Donosimo vam izvorni recept za najpoznatiji baranjski specijalitet.
Izvor slike: Okusi Hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2,5 kg šarana
- 2 do 3 luka
- 1 žlica mljevene ljute paprike
- 2 žlice mljevene slatke paprike
- sol
- 100 ml bijelog vina
- rajčica
- voda
Svježa riječna riba i pikantna baranjska crvena paprika ključ su svakog dobrog fiš paprikaša, koji se tradicionalno poslužuje uz široke rezance. Otkrijte recept u originalnom obliku: Fiš paprikaš
Priprema
Ribu očistite i narežite na potkove. Luk nasjeckajte na sitne kockice.
Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte s 2.5 l vode. Za vrijeme kuhanja nemojte miješati kuhačom, već protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije dodajte ljutu i slatku mljevenu papriku, a pred kraj kuhanja vino i koncentrat rajčice. Kao prilog poslužite široke rezance.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Izvor:
Okusi
hrvatske
tradicije
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
Niskokalorična jelaSalata s kozicama15 min12345
-
Internacionalna jelaKlasični francuski quiche lorraine1:15h12345
-
Jela od mesaTacosi s mljevenim mesom, jajima i avokadom30 min12345
-
Internacionalna jelaQuiche s mahunama i slaninom1:30h12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom40 min12345
-
Kruh i pecivaMirisna peciva u obliku bundeve2 h12345