Štrukli v juhi

Štrukli v juhi

Štrukli v juhi
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Recept za štrukle u okrepljujućoj, jušnoj varijanti.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za tijesto

  • 1 kg glatkog brašna
  • 0,6 dcl vode
  • 10 g soli
  • 2 jaja


Za nadjev

  • 1,5 kg svježeg sira
  • 2 dcl vrhnja
  • 2 jaja
  • 8 g soli


Za juhu

  • 1 glavica luka
  • list peršina
  • crvena mljevena paprika
  • kiselo vrhnje

Štrukli v juhi su autohtono jelo Hrvatskog zagorja i jedna od prvih asocijacija kad je riječ o tradicionalnim receptima naših krajeva. Za pripremu je potrebno svega nekoliko namirnica, a rezultat je okrepljujuća delicija. Otkrijte recept u originalnom obliku: Štrukli v juhi

Priprema

Štrukle zamijesimo iz brašna, vode, soli i 2 jaja te pustimo tijesto da odstoji pola sata. U međuvremenu napravimo nadjev od domaćeg svježeg sira, vrhnja, jaja i malo soli. Kuhinjski stol prekrijemo čistim stolnjakom i pobrašnimo površinu. Tijesto premažemo uljem, razvaljamo, a zatim pažljivo prstima razvučemo preko rubova stola. Punimo nadjevom i rolamo. Štrukli za kuhanje se režu na 5-7 cm dužine.

Štrukle stavimo kuhati u vrelu vodu uz dodatak soli 10ak minuta. U međuvremenu popržimo glavicu luka, kosani peršin i crvenu papriku te podlijemo s malo tekućine u kojoj se kuhaju štrukli, vratitmo u juhu i kuhamo 2 minute. Umutimo kiselo vrhnje i posipamo sa sjeckanim peršinom.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti