Punjene paprike

Punjene paprike

Punjene paprike
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Recept za najdraži proljetni ručak.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • žute paprike
  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 230 g riže
  • jaje
  • 1 luk
  • češnjak
  • sol, papar
  • slatka crvena mljevena paprika
  • 7 dl pasirane rajčice
  • 3 dl vode
  • žličica brašna

Proljetna se sezona svježih paprika na našim prostorima otvara pripremom svima omiljenog i ukusnog ručka - domaćih punjenih paprika. Iako postoji više varijanti u kojima se pripremaju, mi vam donosimo tradicionalni recept koji vjerojatno koristi i vaša baka. Otkrijte recept u originalnom obliku: Punjene paprike

Priprema

Paprike očistite od sjemenki i operite. U većoj posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk i češnjak, rižu, jaje te sol i papar. Dobivenom smjesom punite paprike do 1 cm ispod vrha. U loncu prikladne veličine zakuhajte vodu i pasiranu rajčicu te u tekućinu stavite i paprike. Kuhajte na laganoj vatri najmanje sat i pol. Dobro začinite mljevenom paprikom, solju i paprom te za kraj dodajte zapršku od brašna. Ostavite da kuha još nekoliko minuta dok se juha ne zgusne. Uz paprike poslužite pire krumpir. Dobar tek!

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti