Batat s ružmarinom i gljivama

Ukusan i jednostavan recept!
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 batata
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200g narezanih šampinjona
- 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 2 žlice naribanog parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Batat ubodite vilicom nekoliko puta i stavite u mikrovalnu na 10 minuta.
U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i ružmarin i dinstajte dok gljive ne omekšaju.
Stavite krumpir u pećnicu i pecite 15 minuta dok kora ne postane hrskava. Zarežite krumpir po dužini i stavite gljive. Pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni šampinjoni30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni šampinjoni45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345