Kroketi od batata

Kroketi od batata

Kroketi od batata
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.09.2018.
  • Broj pregleda: 734
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Za sve ljubitelje pomfrita imamo super lagani recept za krokete od batata koji se mogu jesti kao prilog ili uz umak kao veganski obrok.
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Vilicom napravite rupice u batatima i stavite ih peći 45-50 minuta na 200°C. Isto tako, umjesto klasičnog pečenja, možete ih peći u mikrovalnoj pećnici 10-ak minuta. Za to vrijeme napravite premaz.
  2. Izmiješajte mrvice, ½ žlice cimeta, 2 žličice šećera i kukuruzni škrob. Postepeno dodajte kokosovo ulje ili maslac i dobro izmiješajte. Dodajte prstohvat soli i još šećera ili cimeta (po želji). Stavite sa strane i pokrijte dok ne počnete praviti krokete.
  3. Kad se batat ohladi, ogulite ga i stavite u posebnu posudu. Dodajte crvenu papriku, ostatak cimeta i šećera pa zgnječite batat. Ne trebate dobiti pire od batata, dovoljno je da postane gusta smjesa s grudicama. Ako vam je batat dovoljno sladak, ne trebate dodavati šećer.
  4. Smjesu stavite u hladnjak na 20-ak minuta i zagrijte pećnicu na 190°C.
  5. U posudu stavite papir za pečenje. Rukama oblikujte krokete, kuglice ili valjuške od batata pa ih uvaljajte u smjesu od mrvica koju ste pripremili. Krokete stavite na papir za pečenje, prelijte ih maslinovim ili suncokretovim uljem i stavite peći na 20-ak minuta.
  6. Ako želite jače pečene krokete, ostavite ih u pećnici još 10-ak minuta. Smjesu možete zamrznuti nakon što uvaljate krokete u mrvice pa ih peći kasnije. Poslužite toplo, s umakom po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti