Bukovače i povrće
Gljive su uvijek dobar izbor za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 15 ml maslinovog ulja
- 8 g češnjaka, oguljenog i sitno narezanog
- 1 glavica crvenog luka, izrezati u trakice
- 1 zelena paprika, svježa, narezana na trakice
- 2 g soli
- 250 g bukovača
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak, luk i zelenu papriku. Začinite sa soli. Kuhajte na oko 5 minuta, taman dok povrće ne bude mekano.
Smanjite vatru na nisku razinu. Stavite klobuke gljiva u tavu, pokrijte i pecite oko 5 minuta po strani, sve dok ne omekšaju.
Poslužite s rižom i sojinim umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti