Domaće zobeno mlijeko

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zobeno mlijeko odlična je alternativa za ljude koji ne podnose laktozu ili ne konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla. Ono je bogato vlaknima i prirodno je kremaste teksture. Može se na jednostavan način pripremiti kod kuće i koristiti za kavu, kao baza za doručak ili smoothie.
Sastojci
- 15-20 dag zobenih pahuljica
- 1,5 l vode
- prstohvat soli
- šećer (po želji)
- zaslađivač (po želji)
Dodatak: u mlijeko možete dodati vanilin šećer ili čokoladu u prahu
Priprema
-
Zobene pahuljice stavite u zdjelu i prelijte ih vodom. Ostavite da odstoje 15-20 minuta kako bi omekšale.
-
Procijedite i isperite zobene pahuljice pod mlazom vode kako biste uklonili višak škroba.
-
Stavite zobene pahuljice u blender, dodajte 1,5 l svježe vode, prstohvat soli i zaslađivač po želji.
-
Miksajte na visokoj brzini oko 30-40 sekundi dok ne dobijete glatku tekućinu.
-
Procijedite smjesu kroz gazu ili sitno cjedilo kako biste uklonili čvrste dijelove.
-
Pohranite zobeno mlijeko u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku do 3 dana. Prije upotrebe dobro promućkajte.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTropska zobena kaša10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobena kaša s voćem i orašastim plodovima10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kaša od jabuka i borovnica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobena kaša sa cimetom i borovnicama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPahuljice od jabuka i cimeta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345