Domaći maslac od badema

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g badema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Bademe stavite na lim i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hlade dok ne postanu mlaki.
Stavite bademe u blender i miksajte oko 20 minuta, ovisno o jačini blendera. Povremeno ugasite blender i promiješajte tako da se sve ravnomjerno izmiksa. Što ćete dulje miksati, to će maslac biti više kremast. Stavite u staklenku s poklopcem i držite u hladnjaku do tjedan dana.
Saznajte zašto trebate jesti maslac od badema.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od goji bobica30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
Popularni recepti
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
Jela od ribePašteta od tune bez jaja15 min12345