Domaći maslac od badema
Jedini sastojak su bademi.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g badema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Bademe stavite na lim i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hlade dok ne postanu mlaki.
Stavite bademe u blender i miksajte oko 20 minuta, ovisno o jačini blendera. Povremeno ugasite blender i promiješajte tako da se sve ravnomjerno izmiksa. Što ćete dulje miksati, to će maslac biti više kremast. Stavite u staklenku s poklopcem i držite u hladnjaku do tjedan dana.
Saznajte zašto trebate jesti maslac od badema.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od goji bobica30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti