Hrskavi pečeni krumpir

Ukusan i zdrav.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velika oguljena krumpira
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
- 1 grančica nasjeckanog ružmarina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Krumpir narežite na tanke ploške. Namastite vatrostalnu posudu. Krumpir posolite, popaprite i pospite ružmarinom. Poslažite krumpir tako da ploške stoje okomite, jedna uz drugu. Za to će vam trebati manja i dublja vatrostalna posuda.
Na sredinu krumpira stavite maslac. Pecite oko 1 sat i 30 minuta dok vrhovi krumpira ne poprime zlatno smeđu boju i ne postanu hrskavi. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSočan pomfrit s češnjakom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHrskavi krumpiri iz pećnice55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345