Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g bijelih šampinjona
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 100 g pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
- Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
- Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
- Poslužite toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaGljive s kuskusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od kvinoje35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345