Kremasta juha od bundeve i leće
Napravite ukusan obrok koji će vas ugrijati u ovim hladnim jesenskim danima.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 233 kcal / 974,87 kJ
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 800g nasjeckane bundeve, sjemenke očistite i odvojite sa strane
- 100g crvene leće
- timijan po želji
- 1l povrtnog temeljca
- prstohvat soli i šećera
Priprema
Zagrijte žlicu maslinovog ulja i dinstajte luk dok ne omekša. Umiješajte češnjak, meso bundeve, leću, timijan i povrtni temeljac. Začinite, poklopite i kuhajte 20 do 25 minuta dok povrće ne omekša.
U međuvremenu, prepržite sjemenke na preostalom ulju dok ne počnu pucketati. Pržite ih uz često miješanje. Dodajte malo soli i šećera, te dobro promiješajte.
Gotovu juhu dobro izmiješajte u blenderu. Poslužite toplo uz nekoliko listića timjana i s prženim sjemenkama bundeve.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaJuha od crvene leće i luka25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s bundevom i crnim grahom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHalloumi sir s lećom, slanutkom i limunom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPikantno pečeno povrće i leća55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti