Juha od crvene leće i luka
Pripremljenu količinu možete razdijeliti na porcije a ostatak zamrznuti i zagrijati prema potrebi.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 260 kcal / 1.087,84 kJ
Sastojci
- 1 nasjeckani luk
- 2 žličice maslinovog ulja
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 oguljene i nasjeckane mrkve
- 85 g crvene leće
- 1 kocka povrtnog temeljca
- 1 manji svežanj peršina
Priprema
Dinstajte luk na ulju oko 2 minute. Dodajte češnjak i mrkvu i kratko miješajte.
Ulijte 1 litru kipuće vode. Umiješajte leću i ubacite povrtnu kocku. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta minuta, dok leća ne omekša. Ubacite peršin i dobro izmiješajte
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta juha od bundeve i leće50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaHumus od kikirikija10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti