Juha od crvene leće i luka

Juha od crvene leće i luka

Juha od crvene leće i luka
  • Objavljeno: Petak, 02.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremljenu količinu možete razdijeliti na porcije a ostatak zamrznuti i zagrijati prema potrebi.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 260 kcal / 1.087,84 kJ

Sastojci

  • 1 nasjeckani luk 
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka 
  • 2 oguljene i nasjeckane mrkve
  • 85 g crvene leće
  • 1 kocka povrtnog temeljca
  • 1 manji svežanj peršina

Priprema

Dinstajte luk na ulju oko 2 minute. Dodajte češnjak i mrkvu i kratko miješajte.

Ulijte 1 litru kipuće vode. Umiješajte leću i ubacite povrtnu kocku. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta minuta, dok leća ne omekša. Ubacite peršin i dobro izmiješajte

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti